Kinderen zijn onze passie, gelukkige kinderen onze grootste voldoening

Praktisch


Openingsuren, voorwaarden, tarieven, reglement, vakantieregeling, activiteiten...je vindt het allemaal hieronder.

kinderen 2j aar 4 maanden © www.deklavertjes4.be

2 jaar en 4 maanden

Mama en papa, de tijd is aangebroken dat ik 2 jaar en 4 maand ben geworden. Dit wil zeggen dat de volgende dingetjes gaan veranderen voor mij in de crèche:

  • Ik start nu met een intensieve potjestraining. Ik draag geen rompertje meer, maar een hemdje met een onderbroekje en pamperbroekje.
  • Ik mag nu ook geregeld in minischooltjesland mezelf klaarstomen om naar school te gaan. Daar ga ik aan de slag met werkbladen, kleurplaten, spelcomputers… om de kleuren, de dieren, de voorwerpen… te leren. Ik rijg parels op een snoer, ik probeer cijfers te herkennen en misschien al eens leren tellen tot 3 (concreet-schematisch-abstract).
  • Als ik naar het talentenhoekje ga, kan ik mijn pedagogische kwaliteiten nog meer ontwikkelen door te leren samenspelen met leeftijdsgenootjes met de auto’s (automat & autobaan), samen aan de slag te gaan met blokkenbouwsels, prenten- en zoekboeken te onderzoeken, puzzels onder de loep te nemen… En zo ontdekken we spelenderwijs wat we nog allemaal kunnen op deze leeftijd!
  • Ten slotte eet ik nu ook aardappelbrokjes, met fijngesneden groentjes en vlees/kip/vis. Dit om deze textuur wat meer gewoon te worden zodat ik (indien nodig) warm kan eten op school zonder problemen.

Zo hebben jullie een beetje zicht op mijn laatste maanden in de crèche en wat ik daar zoal zal doen.

Klavertje4 - 2 jaar 4 maanden